Mijn naam is Ria

ria zorgIk ben een vrouw van ... jaar en zat tot voor een paar jaar geleden goed in mijn vel. Maar na een geslaagde hersenoperatie kreeg ik alsnog een bloeding in mijn brein en hoor ik helaas tot de groep mensen die een N.A.H. hebben.
En ja..., hoe ga je dan verder als je dit overkomt? Voor mij is N.A.H. (niet aangeboren hersenletsel) allerlei verschijnselen die van ons brein gestuurd worden en niet meer 100% de weg weten. En dan... krijg je leven maar weer op de rail en dat is moeilijk! Want mijn hoofd zit vol en ik kan het drukke leven niet meer volgen. Het gaat gewoon te snel. Ik kan er niet echt meer van genieten, van alle leuken dingen. Boosheid en stil verdriet, zo heb ik het ervaren!
Lieve mensen als je dit overkomt zoek dan goede hulp. Blijf niet tobben! Na een jaar strijd van verwerken en accepteren begin ik mijn rust terug te vinden. Alleen was dit niet gelukt! Ik ben blij met de goede hulp en begeleiding die ik ondervind In het rustige zorgatelier Las.

Lees de rest van mijn verhaal in deze brochure...

Mijn naam is Resi

resi zorgIk wil jullie iets vertellen over mezelf. Bijna drie jaar geleden kreeg ik N.A.H. Na de eerste schok bij de familie en mezelf ging
het na zeven weken ziekenhuis en drie maanden revalidatie weer wat beter. Ik mocht lekker naar huis!
Na tien maanden thuis bleek dat de Platina-clip die in mijn hoofd was gezet, voor de helft was verdwenen. Dus een nieuwe operatie volgde. En toen begon ook het inleveren...

Lees de rest van mijn verhaal in deze brochure...

Mijn naam is Corrie

corrie zorg02-02-1997
Mijn man krijgt een hersenbloeding. Het was erop of eronder. Een hele periode ziekenhuis en revalidatie. Naast mijn fulltime baan werd ik ook mantelzorger. Mijn partner kwam weer tot lopen maar was in denken en handelen erg vertraagd. Gelukkig had hij zijn humor behouden en vooral dat was de drijfveer om door te gaan.

Mijn familie en vrienden vonden het bewonderenswaardig dat we er zo positief mee omgingen en we samen weer wat van het leven wisten te maken. Er kwamen bij mijn partner nog meer gezondheidsproblemen waardoor de zorgen groter werden.

Lees de rest van mijn verhaal in deze brochure...

Mijn naam is Monique

monique werkIk ben een NAH (niet aangeboren hersenletsel) patiënt. De oorzaak hiervan is een dubbele hersenvliesontsteking. Deze aandoening heeft veel restverschijnselen zoals motorische beperkingen, geheugen problematiek veroorzaakt. Van een druk werkzaam leven werd ik plotseling beperkt in mijn doen en laten.

Via het revalidatie centrum Leypark in Tilburg heb ik een revalidatie traject doorlopen om te leren omgaan met mijn beperkingen en een invulling te geven aan mijn nieuwe leven. Dat dit een kwestie is van vallen en opstaan zal u niet verwonderen, mijn doorzettingsvermogen is zeker op de proef gesteld.

Door het revalidatiecentrum werd geadviseerd om naar een dagbesteding (activiteitencentrum) te gaan. De doelgroep daar paste niet optimaal bij mij als NAH patiënt, mede daardoor voelde ik mij daar niet prettig. Voor mijn gevoel werd ik daar onvoldoende gestimuleerd en geholpen. Daarna was het een zoektocht in het grote doolhof van de hulpverlening naar de juiste hulpverleners.

Mijn ervaring is dat je veel afwijzingen krijgt hoewel de klachten echt gegrond zijn. Ik had het gevoel mezelf steeds te moeten bewijzen. Na 13 jaar van eenzaamheid had ik bijna geen doel meer in mijn leven en werd behoorlijk depressief.

Lees de rest van mijn verhaal in deze brochure...

Mijn naam is Celia

celia zorg"Onzichtbare beperkingen zichtbaar maken zoals 'niet meer kunnen kiezen' vraagt trotsering van intense onzekerheid en pijn.

Thema was veranderingen na NAH. Ik wil wel naar een NAH-eiland net als vroeger bij leprozen. Dag gewone wereld!

NAH betekent dat ik NOOIT! van te voren kan inschatten of ik ergens heen kan en het ergens volhoud. Dus ook niet naar bijeenkomsten.

Vandaag op de reservemotor, kijken hoe lang die het volhoudt...
Soms zit je zo vol dat het je niet uit maakt wat er op tv is. Als de tijd maar voorbij gaat en je naar bed kunt...
NAH is de kunst van het genieten van wat je niet meer kan...

Eerst een drankje! Actief dagje. Begonnen met stoelzitten, vervolgens bankhangen en eindigen met bedliggen. Allemaal werkwoorden.
Heeft u twee vergelijkbare NAH'ers qua letsel, qua klachten, qua karakter en qua behandelingmogelijkheden? Mag ik kennismaken?

Lees de rest van mijn verhaal in deze brochure...