Over ons

Sora van Thiel

Sora
Sora van Thiel - Docent zorgatelier, Beeldend kunstenaar

Mijn hele leven ben ik gefascineerd door alles wat met kunst en cultuur te maken heeft. Een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen was hierop een logisch gevolg. Tijdens mijn studie in Antwerpen heb ik ook een half jaar onderwijs gevolg aan de Mimar
Sinan Fine Arts University in Istanbul.

Na mijn studie in Antwerpen ben ik gaan reizen om op verschillende plekken in de wereld (waaronder: Nieuw Zeeland, Nepal, Berlijn en Israël) mijn werk voort te zetten als kunstenaar.

Vervolgens zette ik mijn werkzaamheden voort als kunstenaar in Tilburg en ben ik in 2013 gestart met de opleiding voor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, deze opleiding heb ik begin dit jaar (2017) afgerond.

Graag deel ik mijn passie voor de kunst passie met jong en oud. Hierdoor kan er een interessante wisselwerking ontstaan waarbij deelnemers en ik elkaar versterken. Ik vind het belangrijk om als docent actief in het werkveld te staan zodat je de deelnemers kunt begeleiden vanuit je eigen praktijk. Deze kennis neem ik mee naar het Zorgatelier, om de deelnemers kennis te laten maken met verschillende uitdrukkingsmogelijkheden en inhoudsvormen van kunst. Kunst, kan een middel zijn om jezelf beter te leren kennen en onzichtbare werelden zoals gevoel en gedachten zichtbaar te maken. Een waardevolle combinatie waar ik nog elke dag van geniet.