Skip to main content

Over ons

LAS Zorgatelier maakt gebruik van gekwalificeerde docenten, stagaires en diverse vrijwilligers. Wilt u meer over ons weten? Bekijk hieronder wie wij zijn...

Foto gemaakt door Fabia Cnossen

Sora van Thiel

Docent Zorgatelier, Beeldend Kunstenaar

Mijn hele leven ben ik gefascineerd door alles wat met kunst en cultuur te maken heeft. Een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen was hierop een logisch gevolg. Tijdens mijn studie in Antwerpen heb ik ook een half jaar onderwijs gevolg aan de Mimar
Sinan Fine Arts University in Istanbul.

Na mijn studie in Antwerpen ben ik gaan reizen om op verschillende plekken in de wereld (waaronder: Nieuw Zeeland, Nepal, Berlijn en Israël) mijn werk voort te zetten als kunstenaar.

Vervolgens zette ik mijn werkzaamheden voort als kunstenaar in Tilburg en ben ik in 2013 gestart met de opleiding voor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, deze opleiding heb ik in 2017 afgerond.

Graag deel ik mijn passie voor de kunst met jong en oud. Hierdoor kan er een interessante wisselwerking ontstaan waarbij deelnemers en ik elkaar versterken. Ik vind het belangrijk om als docent actief in het werkveld te staan zodat je de deelnemers kunt begeleiden vanuit je eigen praktijk. Deze kennis neem ik mee naar het Zorgatelier, om de deelnemers kennis te laten maken met verschillende uitdrukkingsmogelijkheden en inhoudsvormen van kunst. Kunst, kan een middel zijn om jezelf beter te leren kennen en onzichtbare werelden zoals gevoel en gedachten zichtbaar te maken. Een waardevolle combinatie waar ik nog elke dag van geniet.

Esmee van der Hamsvoord

Docent Zorgatelier

Tijdens de opleiding Ruimtelijke Vormgeving leerde ik van A tot Z een ruimtelijk ontwerp maken waarbij kleuren, vormen en materialen, oftewel creatief denken, van belang zijn. In deze periode is naast het creatief bezig zijn ook passie voor het werken met mensen ontstaan tijdens mijn bijbaan in een verzorgingstehuis.  Ik ben gaan zoeken waar ik deze twee passies kon combineren en vond dat tijdens mijn stage bij Las Zorgatelier.

Na het afronden van deze opleiding wilde ik me graag meer verdiepen in het sociale werkveld, waardoor ik momenteel in deeltijd Social Work studeer. In mijn studie kan ik werk en school goed combineren. Het is erg interessant om te zien dat de theorie en praktijk op elkaar aansluiten en van beide kan leren en geniet.

De combinatie tussen het creatieve en sociale is erg waardevol; ik vind het fijn als ik een bijdrage kan leveren aan herstel en welzijn van de mensen waar ik mee mag werken.

Lieke van de Wiel

Docent Zorgatelier

Nog voordat ik bij het zorgatelier kwam werken, bracht ik hier al wekelijks een bezoekje. 

Tijdens deze bezoeken ervaarde ik meteen de fijne sfeer en werd ik warm ontvangen.  Het was me al snel duidelijk dat de deelnemers deze plek als een “tweede thuis” zien. 

Hier kunnen zij zichzelf zijn en vinden erkenning en herkenning bij elkaar. Na een tijd kwam er een mogelijkheid voor mij om hier als begeleider te mogen werken en deze kans greep ik meteen met beide handen aan! De groep begeleiden, individuele gesprekken voeren en administratieve taken op me nemen geven mij een zinvol gevoel. Mijn passie is, om vanuit verbinding en respect met de ander, een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze deelnemers. Aandacht hebben voor het veranderde leven en wat voor invloed NAH heeft op mensen vind ik erg belangrijk. Men krijgt te maken met een stukje verlies en rouw. Hier neem ik alle tijd en ruimte voor en ik ga vooral 'samen' met de deelnemer op zoek naar een manier om om te gaan met het "nieuwe leven". 

Nadat ik de studie sociaal pedagogisch hulpverlening heb afgerond en onder andere werkervaring heb opgedaan als ambulante begeleider bij mensen met NAH, past het werk in het atelier precies in mijn plaatje. Ook al heb ik zelf geen creatieve achtergrond, mijn creativiteit wordt nu wel geprikkeld in het atelier. Erg mooi om te zien wat een creatief proces met onze deelnemers en mijzelf doet; het ontdekken van nieuwe talenten, wat zorgt voor een groei van zelfvertrouwen. Voor de deelnemers zorgt het daarnaast voor afleiding van hun NAH maar biedt het hen ook een fijne manier voor expressie van gevoelens en emoties die wellicht niet met woorden te beschrijven zijn. 

Ik ben er dankbaar voor dat ik deel mag uitmaken van deze mooie groep mensen, collega’s en zorgatelier

Heidi Verbeek

Docent Zorgatelier

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Sylvia Las

Psychotherapeut / GZ-Psycholoog

Delen is mijn grote passie. Het bewust worden van datgene wat er onder de oppervlakte speelt, dit bespreekbaar maken en met elkaar delen is iets waar ik blij van word. Na het oplopen van NAH en daarmee ‘het verlies van een stuk gezondheid’ volgt er, wanneer je weer thuis bent, bij nagenoeg iedereen een rouwperiode. Levend verlies omdat je mogelijk je baan verliest, vrienden en hobby’s kwijt raakt en je een weg moet zien te vinden om weer structuur te vinden en zingeving aan je leven te geven.

Wanneer ik in het zorgatelier ben, maak ik graag een praatje over het laagje onder het oppervlak. Het delen van verdriet over het verlies, boosheid over dat dit jou is overkomen, angst voor de toekomst, schuld, schaamte of het samen lachen heeft er voor gezorgd dat menigeen zich thuis voelt in het zorgatelier, zowel wanneer er over gesproken wordt als wanneer er geen woorden zijn.

Ik hoop nog lang op deze manier een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan iedereen die opnieuw zijn balans moet vinden na het oplopen van NAH.